Čo je multisplit klimatizácie ?

Multisplit klimatizácie sú systémy klimatizácie, ktoré umožňujú chladiť alebo vykurovať viacero miestností pomocou jedného vonkajšieho zariadenia a viacerých vnútorných jednotiek. Tento typ klimatizácie poskytuje flexibilitu a efektívnosť pri riadení teploty v rôznych miestnostiach, čo ho robí populárnou voľbou pre domácnosti aj komerčné budovy.

Multisplitové riešenie Daikin aj s montážou od nás.

daikin-multisplit

Princíp fungovania multi split klimatizácií spočíva v tom, že jedno vonkajšie zariadenie (vonkajšia jednotka) je pripojené k viacerým vnútorným jednotkám umiestneným v rôznych miestnostiach. Vonkajšia jednotka obsahuje kompresor a ďalšie komponenty potrebné na chladenie alebo vykurovanie vzduchu. Vnútorné jednotky, ktoré sú umiestnené v jednotlivých miestnostiach, zodpovedajú za distribúciu chladiaceho alebo vykurovacieho vzduchu.

Výhody multi split klimatizácií zahŕňajú možnosť riadiť teplotu v jednotlivých miestnostiach nezávisle od seba, čo umožňuje šetrenie energie a zabezpečuje komfortné prostredie pre obyvateľov alebo zamestnancov. Okrem toho tieto systémy ponúkajú aj flexibilitu pri návrhu a inštalácii, pretože nie je potrebné mať viacero vonkajších zariadení, čo môže ušetriť miesto a znížiť náklady na inštaláciu.

Neviete si vybrat správne multisplitové riešenie ? Kontaktujte nás.

Multi split klimatizácie sú ideálnou voľbou pre domácnosti alebo kancelárske priestory, kde je potrebné chladiť alebo vykurovať viacero miestností s rôznymi požiadavkami na teplotu. Ich efektívnosť a flexibilita ich robia atraktívnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú spoľahlivé riešenie pre klimatizáciu viacerých miestností.